Premiestaffels aangepast per 1 januari 2014

0

In de Staatscourant is een besluit van de minister van Financiën tot aanpassing van de premiestaffels gepubliceerd. Uiterlijk 1 januari 2014 moet worden uitgaan van deze (netto-) staffels.

Het fiscale kader voor premie- en kapitaalovereenkomsten is in dit besluit nader uitgewerkt op basis van de verhoging van de pensioenrichtleeftijd per 2014 naar 67 jaar (volgens de Wet verhoging AOW- en pensioenrichtleeftijd). Dit besluit is een actualisering van het besluit over beschikbare-premieregelingen uit december 2009.

De tabellen met staffels zijn voor zover nodig aangepast voor de leeftijden 15 tot en met 64 en uitgebreid met de leeftijden 65 en 66. Bovendien is, naast de middelloontoets op de fiscale maxima, een toets toegevoegd op basis van het actueel inkomen. Tot slot is – ter verduidelijking in het besluit – dat geen jaarlijkse toets op de fiscale maxima nodig is, maar alleen bij bepaalde gebeurtenissen, zoals echtscheiding of waardeoverdracht.

Bron: Pensioenfederatie.nl

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.