Lage assurantiebelasting kan jaar gerekt worden

0

De PvdA en VVD willen de assurantiebelasting bij verzekeringen per 1 januari 2013 verhogen van 9,7 naar 21%. Voor eind 2012 overstappen naar een andere verzekeraar en kiezen voor jaarbetaling, betekent dat veel Nederlanders nog een jaar kunnen profiteren van de relatief lage assurantiebelasting. Premieverhogingen worden voor bestaande klanten namelijk pas doorgevoerd per premievervaldatum (op basis van huidige regelgeving). Dat meldt Verzekeringssite.nl.

De site adviseert om lopende schadeverzekeringen voor 1 december 2012 op te zeggen en voor 31 december 2012 een nieuwe verzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar en daarbij te kiezen voor jaarbetaling. Op deze manier kan men zo lang mogelijk profiteren van het lagere assurantiebelasting tarief van 9,7 procent. “Bij premiebetaling per jaar geven verzekeraars vaak ook nog een extra korting van gemiddeld 4%. De afgelopen periode zijn er veel verzekeraars met aantrekkelijke polissen met scherpe premies bij gekomen.”

In 2012 betaalt een Nederlander gemiddeld 800 euro per jaar (exclusief 9,7% assurantiebelasting) voor zijn pakket verzekeringen.  In 2013 stijgt de assurantiebelasting naar 21%. “Dat betekent dat de assurantiebelasting 10,3% zal gaan stijgen. Als iemand de verzekering nog voor eind van het jaar afsluit met jaarbetaling, kan men profiteren van een besparing op de assurantiebelasting van gemiddeld 90 euro. Dit kan oplopen naarmate men meer verzekeringen heeft.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.