Deutsche Bank alsnog overstag

0

Deutsche Bank sluit zich toch aan bij het herstelkader voor rentederivaten van de Derivatencommissie. Dat laat de bank weten op de dag dat Pieter Lakeman wereldkundig maakt een dagvaarding voor de bank in voorbereiding te hebben.

Deutsche Bank zegt in een toelichting op dit besluit “verheugd te zijn dat het uniforme herstelkader op belangrijke punten overeenkomt met haar eigen herstelkader.” Dit plan is eind 2014 opgesteld en bevat ook een compensatiebeleid. Deutsche Bank rondt dit eigen herstelkader deze zomer af.

De bank zegt vandaag toe dat klanten een additionele (netto) vergoeding ontvangen indien zij beter af zijn met het herstelkader van de Derivatencommissie. “We vinden het net zoals de andere banken in Nederland belangrijk om dit dossier te sluiten en duidelijkheid te creëren voor onze klanten.”

Uitbreiding dienstverlening Nederland

Op de door Lakeman aangekondigde dagvaarding wordt door Deutsche Bank verder niet ingegaan. Wel zegt de bank haar dienstverlening in Nederland de komende jaren verder uit te breiden. Dit ondanks het eerder genomen besluit om de bankvergunning van de Nederlandse vestiging bij DNB in te leveren.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.