Centraal Beheer ORV bij crowdfunding

0

Geldvoorelkaar.nl gaat geldvragers wijzen op het financiële risico bij overlijden. Hiervoor werkt het crowdfundingplatform samen met Centraal Beheer. Met een overlijdensrisicoverzekering willen partijen de financiële zekerheid voor de geldvrager en nabestaanden vergroten.

Maar ook de gelduitlener krijgt hierdoor meer zekerheid. Die krijgt in geval van overlijden van de geldvrager zijn geld terug. De ORV is een eerste stap in deze samenwerking tussen de verzekeraar en het crowdfundingplatform.

Ook andere risico’s in de toekomst

Pieter Louter, directievoorzitter Centraal Beheer: “Bij onze zakelijke klanten zien we dat deze vorm van financiering een steeds grotere vlucht neemt. Maar ook steeds meer particuliere klanten investeren via crowdfunding. Wij zien daarin ook voor ons een rol weggelegd. Nu door geldvragers te attenderen op het risico van overlijden. Maar je kunt ook denken aan het risico van arbeidsongeschiktheid of andere bedrijfsrisico’s.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.