Willem van Duin aan het woord

0

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur Achmea: Dit is de tijd van fundamentele veranderingen. De klant gaat zelf bepalen voor welke dienst hij betaalt. De kans voor het intermediair is om nieuwe vormen van toegevoegde waarde aan te bieden aan deze klant. Onze intermediaire strategie is er op gericht het intermediair te helpen bij deze transformatie, door het beste van Achmea voor het intermediair te ontsluiten. Dit gaat  verder dan het bieden van goede verzekeringen; wij bieden oplossingen en delen ook onze kennis op cruciale onderwerpen als beloning, marketing en bedrijfsvoering.

Gevaar

Het grootste gevaar is de gedachte dat het allemaal wel los zal lopen. Het vertrouwen in de financiële markt bevindt zich op een absoluut dieptepunt. Wij moeten er alles aan doen om dat vertrouwen te herstellen. En dat kan alleen door het klantbelang boven het eigen belang te stellen en actief maatregelen te nemen en die te handhaven. Niet omdat de wetgever dat wil, omdat wij dat zelf willen.

Trend

De belangrijkste trend in de financiële markt is de verschuiving in de keten. Door de opkomst van social media, de veranderende wetgeving en de maatschappelijke veranderingen krijgt de eindklant het nog meer voor het zeggen. De performance van verzekeraars en intermediairs, de kwaliteit van onze producten en dienstverlening worden transparant en vergelijkbaar. Hierdoor komt de traditionele rol van het intermediair onder druk te staan. Het gevolg: de klant betaalt en bepaalt dus, meer dan ooit tevoren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.