Waarom vrouwen beter beleggen

0

Beleggen, veel vrouwen durven het niet, maar zouden het toch eens serieus moeten overwegen. Dat zeggen Martine Hafkamp, directeur van Fintessa Vermogensbeheer en Marianne de Boer, directeur BeFrank. Vrouwen zijn volgens hen namelijk uitstekende beleggers.

Wat maakt vrouwen dan goede beleggers? Volgens Hafkamp en De Boer komt dat omdat vrouwen hun emoties uitschakelen en niet te beroerd zijn om advies te vragen. Ook zijn ze voorzichtiger dan mannen en nemen vrouwen weloverwogen beslissingen.

Lange termijn

Dat beleggen en pensioenopbouw een mannending is vinden Hafkamp en De Boer een gemiste kans voor vrouwen. De Boer: “We werken allemaal, worden steeds ouder en het huidige pensioenstelsel biedt geen garantie voor de toekomst. Het is tijd om in actie te komen.”

Hafkamp adviseert jonge vrouwen – en natuurlijk ook mannen – om 100 euro per maand weg te zetten zodra je gaat werken. Maar ook om je investering minimaal vijf jaar – en liefst langer – vast te zetten. Hafkamp: “Om te beginnen kun je je geld gespreid beleggen in indextrackers. Dan volg je een index of een sector, bijvoorbeeld een opkomende sector zoals cybersecurity of crowdfunding. Hoe jonger je begint, hoe beter. Als je die 100 euro per maand 25 jaar volhoudt, dan is de kans groot dat je kapitaal tegen die tijd is verveelvoudigd. En als je belegt in bedrijven die dividend uitkeren heb je ieder jaar een goodiebag met geld.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.