Pensioenfonds treft schikking rond rommelhypotheken

0

Pensioenfonds ABP heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse bank JPMorgan Chase & Co rond de zogenoemde ‘rommelhypotheken’: door woninghypotheken gedekte kredieteffecten. Het pensioenfonds kocht die effecten  in 2006 en 2007 van ondernemingen gelieerd aan JPMC, Bear Stearns en Washington Mutual Bank. 

Deze door woninghypotheken gedekte kredieteffecten staan officieel bekend onder de naam residential mortgage-backed securities, kortweg RMBS. ABP stelt dat deze effecten zijn gekocht op basis van (achteraf) valse en misleidende informatie van JPMorgan. De effecten waren veel risicovoller dan werd voorgespiegeld en de hypotheekleningen waardoor deze beleggingen waren gedekt, waren een stuk minder waard dan men ABP liet geloven. JPMorgan heeft deze claims altijd ontkend en volhardt daarin, maar schikt de kwestie.

Met de schikking zijn alle juridische procedures tussen ABP en JPMC inzake beleggingen in RMBS van de baan. ABP heeft nu nog zaken lopen tegen 7 andere zakenbanken.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.