Onrustige zomer doet beleggerssentiment dalen

0

Nederlandse particuliere beleggers hebben de afgelopen maand weer iets minder vertrouwen gekregen in de beurzen. Het algemene sentiment blijft licht positief. Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van september.

Beleggers geven in september qua vertrouwen in de beurs een +3,4 (op een schaal van -10 tot +10), hetgeen lager is dan de +3,7 die voor de start van de zomervakantie werd gegeven. Begin dit jaar lag het sentiment nog duidelijk boven de 4. De bank wijdt het gedaalde vertrouwen aan de onrustige zomermaanden op de financiële markten.

Het iets afgenomen vertrouwen is ook zichtbaar in de verwachtingen voor de komende maand. Waar voor de AEX in juli nog op een plus van 0,8% werd gerekend zien de belegger nu gemiddeld een groei van 0,6%.

Shell en ING zijn in september binnen de AEX en AMX de meest gewilde aandelen onder particuliere beleggers, terwijl beleggers BAM bij voorkeur zouden verkopen. De medische sector blijft de populairste sector om in te beleggen, maar met name consumptiegoederen zitten duidelijk in de lift.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.