Nieuw mandaat voor hypothekenfonds Syntrus Achmea

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft een mandaat verworven ter waarde van tachtig miljoen euro voor het PVF Particuliere Hypothekenfonds. Het gaat om Pensioenfonds Provisum, dat de pensioenregelingen uitvoert voor C&A Nederland.

Provisum telt ruim tienduizend deelnemers. Het vermogen van het ondernemingspensioenfonds wordt beheerd door Anthos Fund & Asset Management.

Het PVF Particuliere Hypothekenfonds, opgericht in 1997, passeerde recent de grens van twaalf miljard euro, mede door het toetreden van vijf nieuwe institutionele beleggers. Vorig jaar verwierf Syntrus Achmea voor in totaal 1,5 miljard euro aan nieuwe mandaten voor het hypothekenfonds, waarin nu ruim vijftig beleggers participeren.

“Hypotheken hebben zich bewezen als een robuuste belegging met een gunstig risico/rendementsprofiel, waarbij beleggers in toenemende mate invulling kunnen geven aan hun ESG-ambities”, aldus Daan van der Werf, Investor Relations Director bij Syntrus Achmea.

Naast de fondsoplossing biedt Syntrus Achmea institutionele beleggers de mogelijkheid om eigen hypotheekportefeuilles op te bouwen onder het merk Centraal Beheer. Via deze separate accounts kunnen beleggers kiezen voor een portefeuille met een door hen gewenst risicoprofiel. In totaal beheert Syntrus Achmea bijna 28 miljard euro aan hypotheken voor zijn klanten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.