Niek Hoek aan het woord

0

Niek Hoek, voorzitter Raad van Bestuur Delta Lloyd: Wij geloven dat er ook in de toekomst veel behoefte blijft aan advies. Er zijn en blijven klanten die met name voor complexe producten advies willen hebben. Advies dat aansluit bij persoonlijke wensen en behoefte. Daarvoor kunnen klanten uitstekend terecht bij de assurantieadviseur. In de praktijk zie je dat een klant in het ene geval kiest voor een directe aankoop, terwijl hij zich in het andere geval laat adviseren door een assurantieadviseur. Delta Lloyd speelt daar op in door met drie sterke merken aanwezig te zijn in alle distributiekanalen. Daarnaast zetten we in op het verbeteren van onze processen en dienstverlening, het vereenvoudigen van onze producten en het ondersteunen van de adviseur.

Gevaar
De afschaffing van provisie heeft grote gevolgen voor de relatie met onze distributiepartners. De klant betaalt zijn adviseur voor advies en de aanbieder levert het product en de service. Het zal daarom nog belangrijker zijn om de toegevoegde waarde van advies zichtbaar te maken. En dat is niet altijd gemakkelijk, omdat veel klanten bij het moment van afsluiten niet altijd goed kunnen beoordelen wat de waarde van een goed advies is. Vaak wordt de meerwaarde pas in de verre toekomst zichtbaar. Of als er iets negatiefs gebeurt, zoals bij schade.

Trend
De adviseur komt volledig naast de klant te staan. Aanbieders en adviseurs moeten kijken hoe ze elkaar kunnen versterken om de klant nog beter van dienst te zijn.  De kosten in de keten gaan omlaag. De marges van aanbieders worden smaller en de klant let in deze tijden scherper op de kosten. Optimale ketenintegratie is noodzakelijk. In een steeds complexere wereld hebben klanten behoefte aan overzicht en inzicht. Ze moeten kritisch kunnen zijn op het juiste moment. Daar helpen adviseurs en aanbieders ze bij.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.