Marco Keim aan het woord

0

Marco Keim, bestuursvoorzitter van AEGON Nederland: Volgens AEGON is 2013 hét jaar van de kansen voor het intermediair! Verzekeringen zijn een essentieel onderdeel van het financiële huishouden en risicomanagement van consumenten en ondernemingen. Adviseurs en verzekeraars die in staat zijn om naast hun klanten te gaan staan en ze inzicht te geven in dat totale plaatje en de keuzes daarin, zijn de partijen van de toekomst. De klant is kritischer, zowel op de inhoud als op de service. Dat vraagt om twee soorten investeringen: investeringen in een goede relatie met je klanten en investeringen in eigen kennis en kunde.

Het inzicht dat advies waarde heeft en dat er dus voor betaald moet worden, gaat het intermediair bovendien enorm helpen. De huidige transformatie naar het provisieverbod leidt tot een kleiner en krachtiger intermediairveld. AEGON gelooft in het intermediaire kanaal en zal blijven investeren in het ondersteunen en uitbouwen van de relatie met die adviseurs die deze kansen grijpen.

GEVAAR

Het gevaar is het spiegelbeeld van bovenstaande kansen. Het intermediair dat de professionaliseringsslag niet weet te maken, mist de boot. Het is zaak om voortvarend samen te werken aan de driehoek klant-adviseur-verzekeraar. Daarbij moet snel de overstap gemaakt worden van provisie naar reële adviesprijzen die gebaseerd zijn op de benodigde uren.

TREND

Het moderne intermediair staat niet tussen de klant en de verzekeraar in, maar staat náást zijn klant. Een goed advies is leidend boven het sluiten van een verzekeringsproduct. Het zal misschien even duren maar uiteindelijk zullen klanten de waarde van de onafhankelijke adviseur inzien en bereid zijn daar een reële vergoeding voor te betalen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.