Maatschappelijk Verantwoord Beleggen

0

Achmea heeft haar beleggingsportefeuille uitgebreid door een additionele belegging van 20 miljoen euro in twee microverzekeringsfondsen.

De verzekeraar zegt hiermee invulling te geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid, waarbij ze verder kijkt dan de landsgrenzen. Bij de keuze voor de fondsen werd Achmea ondersteund door DoubleDividend, een beleggingsonderneming die verantwoord en duurzaam vermogensbeheer aanbiedt.

Na een wereldwijde zoektocht uit ruim honderd fondsen zijn twee fondsen geselecteerd die voldeden aan de criteria. Het gaat om het Triple Jump Innovation Fund en het Leapfrog Fund II.

Het Triple Jump Innovation Fund focust zich op de financiering van veelal kleinere microfinancieringsinstellingen in afgelegen gebieden in onder meer Zuid-Amerika en Afrika. Leapfrog is specialist in microverzekeringen en richt zich op verzekeraars in Afrika en Azië die financiële producten aanbieden aan mensen met een zeer laag inkomen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.