Jolanda Hillebrand-Tijhuis aan het woord

0

Jolanda Hillebrand-Tijhuis, Directeur Intermediaire Distributie ASR: Op 1 januari 2013 is de aardverschuiving in verzekeringsland een feit. Met het provisieverbod gaan de bestaande verhoudingen tussen verzekeraar, intermediair en klant een nieuwe fase in. Het succes van ASR in deze nieuwe wereld hangt af van marktgerichte producten, geoliede processen en een prettige samenwerking met het intermediair. Wij ondersteunen de adviseurs bij het maken van hun keuze voor een nieuw model via programma’s zoals ‘Vol Vertrouwen Ondernemen’ en ‘Relaxtra’. Zo kijken we samen hoe we de klant het beste kunnen bedienen zoals hij het wenst.

Gevaren

Het intermediair staat voor de uitdaging om voor de klant inzichtelijk te maken wat hij allemaal voor hem doet. De bottleneck in deze verandering is het maken van de keuze voor een verdienmodel. Doe je dat hybride, via een fee of abonnementen? Het gaat erom dat de klant meer transparantie ziet tussen dienstverlening en beloning, dat hij ziet wat een adviseur doet. Dus profileer onafhankelijk advies en begeleiding als toegevoegde waarde en maak duidelijk welke prijs die heeft. Daarmee kunnen we als sector het vertrouwen weer terugkrijgen.

 Trends

Je moet kijken naar het gedrag van de consument in deze tijd. Ik zie een consument die steeds meer per moment zijn communicatieroute kiest. De ene keer is dat via het intermediair, de andere keer rechtstreeks. Dat verschilt per product, adviesbehoefte en vraag. Wij anticiperen op dit veranderd klantgedrag. Dat doen we door goed te luisteren naar de klant én naar onze distributiepartner. Zodat we inspelen op alle kansen die er zijn voor iedereen die het verzekeringsvak uitoefent zoals het bedoeld is: mensen helpen op de momenten dat ze ons nodig hebben.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.