Fundix introduceert pensioen voor DGA

0

Vermogensbeheerder Fundix introduceert een pensioenproduct voor de directeur-grootaandeelhouder (DGA) die zijn pensioenopbouw in eigen beheer, via zijn besloten vennootschap, wil houden. Het grote voordeel van deze methode is dat de liquide middelen binnen de bv beschikbaar blijven.

Fundix denkt met dit product in een duidelijke behoefte te kunnen voorzien. “Wie een pensioen opbouwt, kan doorgaans pas over het geld beschikken als de pensioenleeftijd is aangebroken”, zegt Evert Oosterhuis, directeur van Fundix. “Voor een DGA kan dit zeer vervelend zijn als het even slecht gaat met zijn bedrijf en hij het geld hard nodig heeft. Of wanneer zich bijvoorbeeld een interessante investeringsmogelijkheid aandient.” Met het Fundix DGA-pensioen kan de ondernemer te allen tijde over zijn geld beschikken. “Daarnaast biedt het nieuwe product een helder risicomanagement van zijn beleggingsportefeuille”, verklaart Oosterhuis. “Een kenmerk dat deze specifieke doelgroep zeker zal aanspreken.”

De DGA stort de pensioenbijdrage ieder kwartaal in de module Fundix DGA-pensioen. De vennootschap kan deze pensioendotatie, als wordt voldaan aan de spelregels van de Belastingdienst, ten laste brengen van de fiscale winst. Storting en onttrekking lopen via de vennootschap en maken onderdeel uit van het risicomanagement van de beleggingsportefeuille.

De kosten voor het nieuwe pensioenproduct noemt Fundix transparant en competitief. Waar de grootbanken gemiddeld een vergoeding van ruim 1% over het vermogen op jaarbasis vragen, werkt Fundix met een vaste fee van 20 euro per maand. Alleen als er voor trackers wordt gekozen, komt hier bovenop een vergoeding van 0,6% over het vermogen op jaarbasis. De reden hiervan is dat op trackers geen provisievergoeding van toepassing is. Oosterhuis: “Ook op het gebied van de kosten kiezen we voor helderheid. We rekenen geen transactiekosten, instap- of uitstapkosten, performance-fee of bewaarloon. We zijn ervan overtuigd dat juist deze doelgroep grip wil krijgen op de kosten.”

Recent maakte adviesbureau Lane, Clark & Peacock bekend dat gemiddeld 17% van de jaarlijkse pensioenpremies op gaat aan uitvoeringskosten. Fundix wil deze kosten voor haar cliënten aanmerkelijk zien te verlagen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.