Duurzaam beleggen als vaste burcht

0

De mensheid telt nu echt mee. Volgens een schare van deskundigen zitten we nu overduidelijk in het Antropoceen. Dit is een nieuw geologisch tijdperk. De essentie is dat de era van de Mens officieel aan de geologische tijdschaal kan worden toegevoegd.

Auteur: Wim Groeneveld, hoofdredacteur The Asset

Het betekent dat de sporen van de mens in de komende miljoenen jaren in de aardlagen en de sedimentafzettingen te vinden zijn. Je kunt zeggen dat wij nu eindelijk op gelijke voet staan met de dinosauriërs.

De veranderingen die wij aanbrengen in de bodem zijn onder meer te wijten aan de klimaatverandering die we op hol hebben doen slaan, ook al is er nog een leger van zogenoemde ‘klimaatontkenners’, die met indrukwekkende dollarlobby’s regeringen zoals die in Den Haag en Washington weten te manipuleren.

‘Nieuwe’ materialen, waaronder kunststoffen, zijn als ‘technofossielen’ een bewijs van ons giftige bestaan. Intussen gaat het phasing out, oftewel het ongemerkt uitsterven van dieren en planten, in sneltreinvaart voort. Het Antropoceen is een teken aan de wand dat we het heft in eigen hand moeten nemen en een andere impact moeten maken. Dit gaat verder dan het niet eten van haaienvinnensoep.

The Asset Conference

Beleggers kunnen helpen het verschil te maken. Het combineren van een impact maken en rendement boeken, hoeft daarbij niet tegenstrijdig te zijn. Duurzaam beleggen is goed op weg om een vaste burcht te worden voor beleggers. Dit staat tevens op de agenda gedurende de eerstkomende editie van The Asset Conference op vrijdagmiddag 25 november in de RAI. Ik zou zeggen: meld u aan voor dit event, dat een substream is van de BeleggersFair en zich richt op beleggingsprofessionals.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Wim Groeneveld

Wim Groeneveld is hoofdredacteur van The Asset.