Doe het zelf-beleggen bij ING

0

ING Investment Management lanceert FitVermogen: een execution-only platform voor particuliere beleggers in Nederland. Op het platform worden ruim 65 ING-fondsen aangeboden, zonder tussenpersoon.

ING IM zegt met de introductie van FitVermogen in te spelen op veranderende wet- en regelgeving en een terugtredende overheid. “Die maakt het voor Nederlanders noodzakelijker dan ooit om zelf vermogen op te bouwen voor zaken zoals pensioenaanvulling, educatie en zorgkosten.” Het provisieverbod dat vanaf 1 januari 2014 geldt is een andere reden voor de lancering van FitVermogen. Voor tussenpersonen is dat verbod aanleiding om hun productaanbod te rationaliseren.

Ivar Roeleven, hoofd beleggingsfondsen ING IM Europa: “Door onze verbondenheid met- en kennis over onze thuismarkt zien wij een verschuiving binnen de wensen en doelen van consumenten. Deze groep zoekt naar manieren om vermogensgroei te realiseren. Wij willen een platform aanbieden waarmee mensen zelf aan de slag kunnen.”

FitVermogen kent geen transactiekosten en het openen van een geldrekening kost niets. De enige kosten voor klanten zijn de lopende kosten (voormalig de TER) van de beleggingsfondsen zelf, die gebruikelijk op 50 tot 100 basispunten liggen. De minimum inleg is 50 euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.