Dick Okhuijsen aan het woord

0

Visie Dick Okhuijsen, COO bij SNS REAAL tevens Directievoorztter REAAL: Met het provisieverbod en de WFT ziet de wereld van de verzekeraar en de adviseur er in 2013 anders uit. Dat is een zekerheid. Als je naar de huidige financiële crisis en alle nieuwe wet- en regelgeving kijkt, ben je wellicht geneigd vooral bedreigingen te zien. Maar ik moet vaak denken aan Churchills memorabele woorden ‘Never waste a good crisis’: een crisis biedt ook kansen om goed naar verdienmodellen te kijken, efficiënter te werken en de klantbediening te verbeteren.

Kans

De financiële sector heeft een flinke vertrouwensdeuk opgelopen, daar zijn allerlei maatregelen het gevolg van, zoals het provisieverbod. De grote uitdaging en dus kans voor de verzekeringsbranche zit wat mij betreft niet alleen in het terugwinnen van hun financiële licentie, maar vooral ook in het terugwinnen van hun maatschappelijke licentie.

REAAL richt zich op particulieren en MKB’ers, die graag betrouwbaar, duidelijk en degelijk advies willen over hun financiële zaken. REAAL gelooft in de kracht van goed advies. Daarom werken wij met intermediairs die de ‘klant’ voorop stellen en net zoveel waarde hechten aan ‘Eenvoud in geldzaken’ als wij. Adviseurs met vakmanschap. Een adviseur die als betrouwbare partner met haar klanten meedenkt en meegroeit.

Innovatie op het gebied van social media, is wat REAAL betreft de andere kans voor 2013. De online wereld staat niet stil en biedt legio kansen om beter, vaker en sneller in contact te blijven met je klanten en relaties.

Strategie

Intermediairs en verzekeraars die in 2013 het verschil weten te maken, op het gebied van innovatieve kennisoverdracht en betrouwbaar partnerschap richting de klant, kiezen samen de juiste strategie richting de toekomst. Grijp je kans!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.