Belegger heeft vertrouwen in toekomst

0

Het vertrouwen van de particuliere beleggers is in november fors opgelopen en lijkt nu helemaal terug. Ze gaan echter vaak niet anders beleggen om de eigen pensioenpot extra te spekken.

Dat blijkt uit de ING BeleggersBarometer. Beleggers zijn vooral optimistisch door een verbetering die zij de afgelopen drie maanden zagen in de economie en de waarde van de eigen beleggingsportefeuille. Ook voor de komende drie maanden zijn ze positief over de economie.

Deze maand is er in het onderzoek extra aandacht voor de toekomst in de vorm van pensioen, schenken en kennisoverdracht. Veel beleggers weten dat zij hun beleggingsportefeuille (deels) kunnen schenken. Toch denkt twee derde er niet over om dat te doen. En ondanks voorgenomen maatregelen om de fiscale mogelijkheden voor pensioenopbouw te versoberen, gaan de meeste beleggers niet anders beleggen om de eigen pensioenpot extra te spekken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.