ASR lanceert hypotheekfonds voor internationale markt

0

ASR vermogensbeheer introduceert een nieuw hypotheekfonds, dat internationale beleggers de mogelijkheid biedt om te beleggen in een maatwerkportefeuille met Nederlandse woninghypotheken.

De launching investors Aviva en ASR hebben samen inmiddels ruim 700 miljoen euro geïnvesteerd in dit ASR Separate Account Mortgage Fund. In het hypotheekfonds worden nieuw af te sluiten ASR-hypotheken ondergebracht. Binnen het fonds kunnen alle deelnemers individueel de aangekochte hypotheekvorderingen aan verschillende portefeuilles toewijzen. Het minimale bedrag om deel te kunnen nemen bedraagt 150 miljoen euro.

In totaal beheert ASR 16 miljard euro aan hypotheken, waarvan 6,7 miljard euro wordt beheerd via eigen hypotheekfondsen. Het overige deel van de portefeuille wordt beheerd via individuele mandaten voor voornamelijk ASR leven en ASR schade.

Philippe Taffin, CIO Aviva Frankrijk, ziet veel voordelen in de samenwerking met ASR: “Deze samenwerking geeft ons directe toegang tot de markt, binnen een op maat gemaakte investeringsstructuur. Bovendien waarderen wij, als betrokken belegger, de toewijding van ASR vermogensbeheer om duurzaamheid en milieuoverwegingen te integreren in hun kredietselectie enorm.”

“We zijn blij dat we Aviva als launching investor mogen verwelkomen”, aldus Jack Julicher, directievoorzitter ASR vermogensbeheer. “Dit onderstreept het vertrouwen in de propositie van het nieuwe hypotheekfonds, dat bij uitstek ruimte biedt voor de opbouw van een eigen portefeuille en zich daarmee vooral richt op internationale investeerders. Met dit fonds verwachten wij, naast het bestaande ASR Hypotheekfonds dat inmiddels meer dan 5,7 miljard euro aan AUM heeft, een breder segment in de markt van hypotheken asset management te kunnen bedienen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.