Aegon-affaire woekert verder

0

Aegon is nog lang niet af van de woekerpolisaffaire. De verzekeraar moet misschien honderden miljoenen euro’s uittrekken voor het betalen van nieuwe claims. Inmiddels heeft belangenbehartiger ConsumentenClaim naar eigen zeggen alweer 5.000 nieuwe claims ontvangen.
 
Aegon verkocht van 1987 tot 1998 onder de naam Koersplan beleggingspolissen, maar verzekerden moesten veel te veel betalen voor de overlijdensrisicoverzekering.  Volgens een uitspraak van het Hof in 2011 kon die premie oplopen tot ruim 11%, terwijl 1,7% volgens het Hof normaal is.

Aegon ging bij de Hoge Raad tegen de uitspraak in cassatie. Als de Hoge Raad in de definitieve uitspraak de kant van de gedupeerden kiest, is de verzekeraar zo’n 1.000 à 1.500 euro aan schadevergoeding kwijt per woekerpolis, zo meldt ConsumentenClaim. Aegon heeft zo’n 700.000 van die woekerpolissen verkocht. Naast claims voor Koersplan kunnen gedupeerden ook bij ConsumentenClaim terecht voor andere Aegon-producten die in dezelfde periode zijn gekocht, zoals Bonusplan en Fiscaal Voordeelplan.  

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.