Verzekeraars ronden pensioencompensatie af

0

Zes pensioenverzekeraars hebben de met de Stichting van de Arbeid (StAR) besproken compensatieregeling voor beleggingspensioenen afgerond. Dit betekent dat alle deelnemers in een regeling van deze verzekeraars inmiddels zijn geïnformeerd over het eventuele recht op compensatie wegens hoge kosten in het verleden of het compensatiebedrag hebben ontvangen. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars.

Drie verzekeraars hebben hierbij echter vertraging opgelopen en zijn voornemens het traject vóór de zomer van 2013 af te sluiten. Ultimo 2012 is ruim 80% van de deelnemers in een beleggingspensioen geïnformeerd over de compensatieregeling. Daarmee werd een eerdere toezegging aan de StAR over de voortgang goeddeels gehaald. Aegon, Allianz, Delta Lloyd, De Goudse, Generali en Nationale-Nederlanden slaagden erin de compensatieregeling af te ronden. Achmea, ASR en SNS Reaal zijn nog niet zo ver en melden de StAR vóór juni klaar te zijn.

Over de voortgang bij deze verzekeraars zal het Verbond aan de StAR per kwartaal rapporteren. In een memorandum adviseerde het Verbond zijn leden medio 2010 om de kosteninhoudingen bij beleggingspensioenen in het verleden te toetsen aan een toetsnorm en waar nodig de deelnemer, gewezen deelnemer en ook pensioengerechtigde te compenseren. Alle bij het Verbond aangesloten pensioenverzekeraars besloten deze toetsnorm toe te passen. Eind 2011 werd met de StAR afgesproken dat verzekeraars in 2012 alle deelnemers zouden informeren.

Er zijn in totaal 744.000 BPR-regelingen in Nederland, waarvan 267.000 bij pensioenfondsen. Naar schatting een kleine 20% procent van de regelingen komt in aanmerking voor compensatie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.