Tweede huis in Frankrijk verzekeren

0

In een drieluik over verzekeren bij koop van een huis in Frankrijk van Mondi.nl, hierbij het derde deel ‘verzekeringen bij bouw van een huis’. Eerder werd geplaatst: ‘de overlijdensrisicoverzekering’ en ‘de verzekering van het huis’.

Is het bouwen of renoveren van een huis in Nederland al een complex traject, als u dat in Frankrijk doet, dan heeft u ook nog eens te maken met een taal- en cultuurbarrière. Bovendien is de reputatie van Franse bouwers niet al te best en is het dus van het grootste belang dat u ervoor zorgt dat u goed verzekerd bent, voor situaties waarbij er tijdens de bouw of renovatie zaken niet lopen zoals gewenst. Of voor het geval dat er na afbouw blijkt dat het huis gebreken vertoont.

Bescherming door wetgeving
De Franse overheid heeft de risico’s die een koper van een te bouwen huis loopt al lang geleden onderkend. Wettelijk worden er dan ook aan bouwers, maar ook aan kopers eisen gesteld met betrekking tot het beschikken over, of het nieuw afsluiten van, een aantal verzekeringen. Als aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan bent u in Frankrijk goed beschermd. Als u ervoor zorgt dat de onderstaande verzekeringen in orde zijn dan kan u in principe weinig gebeuren.

Assurance / Garantie décennale
Dit is een verzekering die aanwezig dient te zijn bij de bouwer en die dekking geeft tegen structurele gebreken aan de woning tot 10 jaar na afbouw van de woning. Deze verzekering is wettelijk verplicht, en elke officiële en zichzelf respecterende bouwer beschikt over deze verzekering. Als een bouwer niet over deze verzekering beschikt, heeft u te maken met een Beun de Haas, waar u niet mee wilt werken. Als u een hypotheek afsluit voor de bouw van de woning, zal de bank ook van u verlangen dat u een kopie van het verzekeringsbewijs opvraagt bij de bouwer en het opstuurt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.