Tandartsdekking op zorgpolis minder gewild

0

Ruim 62% van de Nederlanders kiest ervoor om in 2013 geen tandartsverzekering af te sluiten bij hun zorgverzekering. Dit blijkt uit gegevens van vergelijker 2013zorgverzekering.nl. 

In 2012 had bijna 90% van alle verzekerden in de zorg een aanvullende verzekering, waarbij de tandartsverzekering voor het grootste aandeel zorgt. De afgelopen maanden is er al veel geschreven over het werkelijke nut van een aanvullende verzekering en dat deze in veel gevallen overbodig is, wanneer wordt gekeken wat ervoor betaald moet worden en wat men ervoor terugkrijgt. Dit lijkt dan voor 2013 zijn vruchten af te werpen, aangezien nog maar een kleine 38% een tandartsverzekering afsluit.

Dit percentage is gebaseerd op het aantal nieuw afgesloten zorgverzekeringen voor 2013; de gegevens zijn afkomstig van de vergelijker op 2013zorgverzekering.nl. Hierbij kan men desgewenst een tandartsverzekering aanvinken, waarbij onderscheid is gemaakt tussen 7 verschillende dekkingen. Van 75% op 250 euro tot 100% op 1000 euro. 62,4% kiest er tot dusver voor om niet gebruik te maken van een tandartsverzekering. De meest gekozen dekking voor diegene die zich wel willen verzekeren voor mondzorg is met 11,3% de optie: 75% vergoed tot 250 euro. Dit is overigens de laagste dekking bij een tandartsverzekering, die toch al snel 15 euro per maand extra kost bovenop de basisverzekering.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.