Starterslening.nl blij met maatregel minister

0

Minister Stef Blok van Wonen schreef vandaag aan de Tweede Kamer dat ook in het jaar 2013 beginnende huizenkopers een bij aanvang renteloze Starterslening kunnen afsluiten voor de aankoop van hun eerste woning. Daarbij kan tevens de rente (waarvan de hoogte afhankelijk is van het inkomen van de koper) fiscaal afgetrokken worden.  Starterslening.nl is blij met de maatregel. 

Eerder in november 2012 kondigde het fonds van de Startersleningen aan dat er uit voorzorg per 15 november 2012 geen nieuwe Startersleningen meer verstrekt konden worden, omdat de Starterslening niet aan de nieuwe hypotheekregels van 2013 zou voldoen. De Minister van Wonen roept nu het fonds en de gemeenten op om de poorten naar deze subsidie weer open te zetten.

De gemiddelde doorlooptijd van een Starterslening aanvraag bedraagt ongeveer 6 weken. Nu de Starterslening weer volgens de fiscale regels verstrekt mag worden en er een nieuw budget van 20 miljoen euro in het stimuleringsfonds wordt gestort, hebben beginnende huizenkopers de zekerheid dat de woningaankoop door kan gaan.

Tienduizenden starters op de woningmarkt maken jaarlijks gebruik van een Starterslening. Met de nieuwe budgetinjectie kunnen ongeveer 20.000 extra Startersleningen verstrekt worden. Deze kunnen onder de huidige voorwaarden (2012) afgesloten worden.

De persoproep die Starterslening.nl eind oktober 2012 heeft gedaan aan de overheid om de Starterslening breeduit in te zetten als een instrument tegen de vastzittende woningmarkt lijkt hiermee geslaagd. Directeur Dick van Galen is dan ook bijzonder verheugd om het positieve bericht van de Minister te vernemen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.