Stand van zaken aan- en verkoop assurantieondernemingen

0

Adviesbureau Bangma & Bosma bericht per kwartaal over de stand van zaken inzake de aan- en verkoop van assurantieondernemingen. Ze brengen in de kwartaalberichten een soort thermometer aangaande de overnametransacties van assurantieondernemingen en belichten opvallende zaken en trends.

Hun tipje van de sluier: in het eerste kwartaal van 2013 bedraagt de transactiewaarde tussen de 25 en 30 miljoen euro.

In de periode van 2005 – 2011 is de totale omzet van de huidige top 30 onafhankelijke financieel dienstverleners (met onafhankelijk wordt bedoeld dat het kantoor/concern voor het overgrote deel uit vrij ondernemerschap handelt) met 18% toegenomen. In 2011 bedroeg het omzetvolume van de onafhankelijke
top 30 bijna 290 miljoen euro. Die groei is grotendeels gerealiseerd door overnames.

Slechts een beperkt aantal partijen uit de onafhankelijke top 30 houdt zich echt actief bezig met grote overnames.

Op basis van eigen waarneming schatten ze in dat de transactiewaarde van fusie en overnames in het eerste kwartaal van dit jaar tussen de 25 en 30 miljoen euro bedraagt.

Mede door de ontwikkelingen in de financiële dienstverlening zien ze een groei in aantal transacties en volume. Deze groei houdt gelijke tred met de gehele Nederlandse overnamemarkt.

Het blijkt dat overnames die niet geheel in de core business van de koper liggen, minder succesvol uitpakken. Overnames die in lijn liggen met de strategie van een onderneming blijken succesvoller te zijn.

Conclusie is dat een overname moet bijdragen aan de strategie en niet een doel op zich moet zijn.

www.bangma-bosma.nl/kwartaalberichten

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.