Spaarders gaan zwaar jaar tegemoet

0

In 2013 zullen de spaarrentes blijven dalen, al zal de daling minder snel gaan. Dat verwacht Spaarrente.nl. De ruimte die banken hebben om de rentepercentages te laten dalen, wordt namelijk met elke rentedaling kleiner. Zolang de ECB-rente laag blijft, zullen de banken geen hogere gaan geven.

In 2012 daalden de spaarrentes bij elke bank fors. De gemiddelde spaarrente van een vrij opneembare spaarrekening daalde van 2,41% in januari 2012 tot 2,01% op 1 december. De gemiddelde depositorente  van korte deposito’s zakte zelfs tot onder het niveau van vrij opneembare spaarrekeningen. De hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening bedraagt nu 2,5%.  

Ouders kunnen eenmalig een belastingvoordeel krijgen als zij een groot bedrag schenken aan hun kind. De leeftijdsgrens die geldt voor deze eenmalige verhoging van de belastingvrije gift, wordt verruimd in 2013. De nieuwe leeftijdsgrens wordt gesteld op 18 tot 40 jaar, in plaats van 18 tot 35 jaar in 2012.  

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.