Scheiden doet (vaak financieel) lijden

0

Weinig mensen beseffen hoeveel een echtscheiding kost. Op 13 maart organiseert DFO een introductieworkshop echtscheiding waarmee adviseurs zich kunnen onderscheiden op het gebied van (echt)scheiding.

Volgens DFO, dienstverlening voor financiële ondernemers, eindigen ruim 30.000 huwelijken jaarlijks door echtscheiding. Daarnaast zijn er circa 100.000 informele scheidingen per jaar. Veel mensen regelen zelf hun scheiding omdat de kosten van het regelen ervan tegenvallen. Hierdoor worden ze vaak achteraf geconfronteerd met grote financiële problemen.

In samenwerking met drs. Jasper Horsthuis MFP FFP RFEA CFP van de ScheidingsDeskundige organiseert DFO op 13 maart een introductieworkshop echtscheiding. Tijdens deze workshop gaat Jasper Horsthuis in op het scheidingsproces, de betrokken dienstverleners en de samenhang hiertussen.

Daarnaast wordt ingegaan op deelaspecten die bij veel scheidingen onderbelicht blijven en waardoor men mogelijk schade lijdt. In het verlengde hiervan gaat hij in op kansen om je als financieel adviseur te onderscheiden door je te professionaliseren op het gebied van (echt)scheiding.

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Scheiden in Nederland, hoe groot is de markt?
  • Het scheidingsproces, met wat voor type vragen krijg je te maken?
  • Dienstverleners
  • Knelpunten
  • Gangbare tarieven, verdienmodel
  • Vermogensverdeling in samenhang met alimentatie en pensioen
  • Eigenwoningregeling in samenhang met scheiden

Klik hier om u in te schrijven

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.