Reaal start campagne rond vrijkomen lijfrente

0

Jaarlijks komt 5 miljard euro lijfrentekapitaal vrij, waarvan het merendeel in het najaar. Consumenten moeten besluiten wat zij doen met hun vrijkomende lijfrente. Zij staan hierbij voor een keuze: doorsparen of laten uitkeren als aanvulling op hun pensioen. Verzekeraar Reaal is een speciale campagne gestart om consumenten te wijzen op de mogelijkheden.
 
Het is voor de consument lastig te bepalen wat de mogelijkheden zijn voor zijn verzekering. Uiterlijk 31 december van het kalenderjaar na het jaar waarin de verzekering afloopt, moeten consumenten hun keuze doorgeven. Doen zij dit niet, dan zijn er grote nadelige fiscale gevolgen.

Banksparen is zeer populair doordat het risico en de kosten laag zijn. Zo kunnen consumenten ervoor kiezen hun lijfrentekapitaal uit te keren via een bankspaarrekening. Hierbij ontvangen zij gedurende een (binnen de fiscale regels) zelf bepaalde periode een gegarandeerde maandelijkse uitkering.

Er is vaak ook de mogelijkheid tot het uitstellen van de uitkering. Het voordeel hiervan is dat het vermogen onaangeroerd blijft en er over een extra periode rendement wordt behaald op het lijfrentekapitaal. Voor het uitstellen gelden wel leeftijdsgrenzen.
 
“Reaal vindt het belangrijk om eenvoud in geldzaken te bieden. Daarom brengen wij vrijkomende lijfrentes extra onder de aandacht bij onze distributiepartners. Consumenten bieden wij ook een gratis boekje aan waarin de verschillende keuzes voor vrijkomend lijfrentekapitaal op een heldere manier uiteen worden gezet”, aldus Bart Janknegt, directielid van de verzekeraar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.