Reaal introduceert Zuivere Lijfrente

0

Reaal heeft een nieuw product geïntroduceerd: de Zuivere Lijfrente. Daarmee komt de verzekeraar tegemoet aan de wens van klanten met een expirerend lijfrentekapitaal.

De Zuivere Lijfrente is een direct ingaande lijfrente die de keuze biedt uit een tijdelijke of levenslange uitkering. Het product is zowel bedoeld voor klanten die de eerste jaren na pensioen een aanvulling willen op het pensioen, als klanten die extra inkomen willen zolang ze leven.

Het is mogelijk om de lijfrente af te sluiten op twee levens, om te voorkomen dat bij overlijden de partner er op achteruitgaat in inkomen. Na overlijden van de eerste verzekerde gaat de uitkering voor 100% of 70% over op de tweede verzekerde.

Shoppen bij aanbieders

Reaal mikt met het product op bestaande klanten, maar ook op klanten met kapitaal afkomstig van andere verzekeraars. “Met je lijfrentekapitaal mag je shoppen bij alle aanbieders van lijfrente-uitkeringen”, zegt Aad van der Klugt, general manager Individueel Leven bij Vivat. “Het vergelijken tussen verzekeraar kan leiden tot een hogere uitkering of een besparing op de advies- en afsluitkosten.”

De verzekeraar organiseert op 15 december een webinar, om adviseurs te helpen bij het advies over de direct ingaande lijfrenteverzekering en de verschillende fiscale kaders. Er is daarbij ruimte voor het stellen van vragen aan experts.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.