Pensioen uitgehold

0

Het voorgenomen korten van Pensioenpremie- en opbouwpercentage zal op termijn de kapitaalgefinancierde pensioenvoorziening volledig uithollen.

De reeds gangbare pensioenpremie is ontoereikend en zal het pensioensysteem verder onder druk zetten.

Uitgaande van een pensioengrondslag van 10.000 euro wordt (als voorbeeld) 24 procent pensioenpremie over de pensioengrondslag in rekening gebracht zijnde 2.400 euro pensioenpremie voor de toegezegde pensioenaangroei met respectievelijk 1,75 – 2,00 – 2,25 procent opbouw (175, 200 en 225 euro per jaar) over de pensioengrondslag om op de pensioendatum te kunnen uitbetalen. Bij een pensioenpremie van 24 procent zal de dekkingsgraad onvoldoende zijn om toekomstige voorwaardelijke geïndexeerde pensioenuitkeringen te kunnen garanderen. De pensioenpremie moet namelijk 32 procent zijn bij een opbouwpercentage 1,75 procent over de pensioengrondslag. Concreet zal hierbij de toegezegde pensioenopbouw na veertig opbouwjaren (40*175) 7000 euro zijn.

Echter zal deze door een juiste  premiestelling de pensioenuitkering jaarlijks wel met een  voorwaardelijke indexatie worden verhoogd.

Lees hier meer…

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.