Ouderen weten het meest van sparen

0

Zestigplussers komen het best beslagen ten ijs bij het kiezen van een bank voor hun spaargeld. Van alle Nederlanders weten zij het meeste over de spaarvormen, voorwaarden, veiligheid en de service van banken. Dat blijkt uit de MoneYou Spaarmonitor. Gezinnen met kinderen verdiepen zich het minste in sparen.

Uit de Spaarmonitor blijkt dat Nederlanders in hun keuze voor een spaarbank niet letten op de aanwezigheid van een fysiek kantoor. Ze letten wel op rentepercentages, spreiding van het spaargeld en de betrouwbaarheid van de bank. Nederlandse banken zijn onder alle spaarders verreweg het meest populair. Slechts 1% zet zijn spaargeld bij een buitenlandse bank. Opvallend is dat cadeautjes bij het openen van een spaarrekening het meest in trek zijn onder vijftigers (12%). Beoordelingen van bestaande klanten spelen vooral een rol onder dertigers. 16% van de dertigers hecht hier waarde aan.

Frank Verkerk, algemeen directeur van MoneYou: “De nieuwe generatie spaarders hecht steeds meer belang aan wat bestaande klanten vinden. Ze kunnen daar veel mee winnen. Door ervaringen van bestaande klanten te lezen krijg je een beter beeld van de voorwaarden, service en producten van een financiële dienstverlener. Dat helpt om een goede keuze te maken.”

De 5 punten die mensen het meest belangrijk vinden bij hun keuze voor een bank zijn:

1.     Rente (87%)
2.     Depositogarantiestelsel (56%)
3.     Voorwaarden (53%)
4.     Veiligheid (35%)
5.     Land van herkomst (19%)

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.