NN bereidt deelnemers 10 jaar voor op pensioen

0

Nationale-Nederlanden heeft een nieuw communicatieconcept ontwikkeld om de pensioendeelnemers beter voor te bereiden op hun pensioen. Tien jaar voor de verwachte pensioendatum begint de verzekeraar met de eerste communicatie gericht op het moment van met pensioen gaan. 

“Dit moment is gekozen omdat het dan nog mogelijk is het pensioen aan te laten sluiten bij de wensen en persoonlijke situatie van de deelnemer. Van belang is dat hij in de jaren voor pensionering regelmatig nadenkt over wat er op hem afkomt en welke keuzes hij kan maken. Dit vergt een actieve houding. Om deze actieve houding te stimuleren en onzekerheid over zijn pensioen te reduceren, geeft Nationale-Nederlanden de deelnemer regelmatig gerichte informatie naarmate hij dichter bij de pensioendatum komt”, aldus de verzekeraar.

Iedere deelnemer ontvangt vijf jaar voor de pensioendatum een uitgebreide brochure met informatie over zijn keuzemogelijkheden. Rond de datum waarop hij met pensioen gaat, krijgt de deelnemer een pensioenpakket. Het pakket bevat cadeautjes, kortingsbonnen en een boekje met tips om een levensverhaal te schrijven. Deze maand reikt de verzekeraar de eerste pakketten uit.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.