Nationale Nederlanden wacht miljardenclaim

0

Nationale Nederlanden wacht een potentiële claim van meer dan 2,5 miljard euro, vanwege het verzwijgen van kosten van beleggingsverzekeringen. Dat volgt uit een tussenuitspraak van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), die in handen is van de website Follow the money.

De onafhankelijke geschillencommissie van het Kifid oordeelde vorige week dat Nationale Nederlanden onrechtmatig kosten heeft ingehouden bij een klant met een beleggingsverzekering. Deze kosten en het misgelopen rendement moet de verzekeraar terugbetalen. Uitspraken van de geschillencommissie zijn bindend.

Nationale Nederlanden heeft zo’n 691 duizend woekerpolissen verkocht. Waarschijnlijk zijn op allen dezelfde algemene voorwaarden van toepassing als op die van de klant over wie de uitspraak gaat.

Het schadebedrag per polis zou 3900 euro bedragen, berekende Follow the money. Dit betekent dat Nationale Nederlanden een claim van 2,7 miljard euro boven het hoofd hangt.

De kwestie rond woekerpolissen begon in 2006 en draait om polissen die verkocht werden zonder de klanten goed te informeren over de voorwaarden. Diverse verzekeraars hebben al schikkingen van vele honderden miljoenen euro’s getroffen. Sommige claimclubs proberen met procedures meer schade te verhalen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.