Meer tussentijdse aflossing op hypotheek

0

De huidige economische en financiële onzekerheid leiden ertoe dat meer mensen tussentijds hun hypotheek aflossen. In november 2012 is er bij ING ruim 42% meer aan gedeeltelijke aflossingen binnengekomen dan in dezelfde maand vorig jaar. 

Bijna 60% van de huiseigenaren bouwt binnen of buiten de hypotheekconstructie vermogen op om hun hypotheek na 30 jaar af te lossen. Het aantal koopwoningbezitters dat vermogen opbouwt naast de hypotheek om aan het einde van de looptijd af te lossen, is het afgelopen kwartaal met 57% toegenomen tot 33%. 

Bijna 10% van de koopwoningbezitters wil in 2013 extra aflossen op de hypotheek. Van de starters die van plan zijn op korte termijn een huis te kopen, heeft een kwart vanwege de verscherpte normen overwogen om in 2012 versneld een huis te kopen.

Het aantal mensen dat, binnen of buiten de hypotheek om, alleen spaart om vermogen op te bouwen voor aflossing is gestegen van 35% naar 38%; bijna 1 op de 10 bouwt nu vermogen op via alleen beleggen en 8% combineert deze vormen. De koopwoningbezitters die vermogen opbouwen naast hun hypotheek doen dit vooral omdat ze het vervelend vinden om schulden te hebben (53%), ze geen restschuld willen hebben (31%) of omdat ze maandelijks geld overhouden (24%).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.