Jongeren gratis op consult bij financieel planner

0

Financieel planner van het jaar 2019 Fleur Kroonbergs (afbeelding midden) stelt samen met een grote groep andere FFP’ers tijdens de Pensioen3Daagse een gratis consult beschikbaar aan jongvolwassenen. Met FinanceToGo hoopt FFP deze groep te stimuleren zelf het heft in handen te nemen en grip te krijgen op hun financiële situatie.

Juist de jongvolwassene (25-40 jaar) vindt het lastig om de impact van veranderende wetgeving op hun situatie in te schatten. Uit recent onderzoek van FFP bleek dat vooral 25-40-jarigen niet weten waar zij moeten beginnen om goed een beeld te krijgen van hun situatie na pensionering. Vaak weten zij niet welke pensioenregeling zij hebben. Ook denkt 49% van hen dat zij door het nieuwe Pensioenakkoord later met pensioen moeten.

Maar actief op zoek gaan naar financieel advies doen jongvolwassenen nog te weinig, vindt FFP. Met FinanceToGo wil de beroepsorganisatie de drempel voor verlagen en hen inzicht geven hoe zij hun eigen financiële mix kunnen kiezen om hun levenswensen in te vullen.

Financiële APK-keuring

“Zoals je je auto ieder jaar naar de garage brengt voor een APK-keuring, zo zou je ook ieder jaar jouw financiën onder de loep moeten nemen”, aldus FFP-voorzitter Rob van den Aker. “Het leven verandert immers snel; je moet zelf aan de knoppen van het mengpaneel draaien voor de juiste financiële mix. Met deze boodschap, toegesneden op de doelgroep, wil FFP jongvolwassenen stimuleren om regelmatig hun financiën tegen het licht te houden”, aldus Van den Aker.

Door middel van een campagne via social media en een actiepagina wordt deze doelgroep aangespoord om hun financiële ‘mix’ tijdens de Pensioen3daagse te checken met de inzet van een gratis consult-uur van een financieel adviseur. Het consult is geheel vrijblijvend.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.