ING biedt stresstest voor hypotheek

0

ING breidt de al bestaande Hypotheek Hulp uit met een online test die inzicht geeft of de hypotheek extra aandacht nodig heeft. Deze test geeft, op basis van de antwoorden op 10 vragen over de hypotheek en de huidige en toekomstige financiële situatie, een eerste beeld over de eigen hypotheeksituatie.

Veel huizenbezitters maken zich zorgen over de betaalbaarheid van hun hypotheek. Dennis Noordervliet, directeur marketing hypotheken bij de ING: “Deze zorgen zijn soms terecht, maar gelukkig vaak ook niet nodig. Om consumenten niet in het ongewisse te laten, heeft de ING een online Hypotheek Stresstest ontwikkeld waarmee huizenbezitters binnen 10 minuten inzicht krijgen hoe ze er financieel voor staan. De mogelijke uitkomsten zijn dat de hypotheek en financiën er goed voor staan of dat juist een van deze aspecten extra aandacht verdient of allebei.”

Als uit de test blijkt dat de hypotheek extra aandacht nodig heeft, dan krijgen huizenbezitters inzicht in welke stappen zij kunnen nemen om mogelijke problemen te voorkomen. Noordervliet: “Zo worden tips gegeven om grip te houden op de financiële situatie. Huizenbezitters krijgen onder ander tips over het starten met aflossen van de hypotheek of meer tussentijds aflossen om een mogelijke restschuld bij toekomstige verkoop van de woning te verkleinen. Daarnaast kunnen zij gebruikmaken van diverse diensten van het Nibud zoals de Bufferberekenaar, Persoonlijk Budgetadvies en het maken van een Bespaarplan.”

De test kan online maar ook op een van de kantoren van de ING worden ingevuld. Voor het invullen van de test hebben huizenbezitters de meeste recente WOZ-waarde en de hypotheekgegevens nodig.

De test is anoniem en het invullen en opvolgen van de tips is geheel vrijblijvend.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.