IAK introduceert Uniek Zorgverzekering

0

IAK Verzekeringen uit Eindhoven heeft de IAK Uniek Zorgverzekering ontwikkeld. Hiermee kunnen verzekerden voortaan zelf de hoogte van hun aanvullende premie en de samenstelling van hun aanvullende zorgpakket bepalen.

Hiervoor zijn de bestaande aanvullende pakketten aangepast. De hoogte van de verschillende vergoedingen (‘toppings’) kunnen zelf worden bepaald. Met een schuifsysteem kiest de klant zijn eigen toppings in de ‘populairste’ zorgsoorten fysiotherapie, alternatieve zorg, orthodontie en optiek (brillen/lenzen). “Hiermee komen we tegemoet aan de sterke behoefte van de klant om zelf invloed uit te oefenen op de samenstelling van zijn/haar zorgpakket”, aldus directeur zorg Hein Tournoy van IAK Verzekeringen.

Ruim 100.000 klanten die op dit moment een IAK Zorgverzekering hebben, krijgen volgend jaar automatisch de IAK Uniek Zorgverzekering. De vergoedingen zijn gelijk aan de zorgverzekering voor 2012 (met uitzondering van orthodontie), maar een aantal vergoedingen (toppings) kan nu aangepast worden naar eigen wens. Als verzekerden niet de hoogte van de toppings willen aanpassen blijven deze vergoedingen van hun verzekering gelijk aan die van 2012.

In de acties aan het einde van het jaar worden de ‘poppetjes van IAK’ geïntroduceerd, die uitleg geven bij alle keuzemogelijkheden. Daarnaast heeft de verzekeraar een keuzemodule gemaakt, waardoor verzekerden online hun gewenste vergoedingen kunnen kiezen en meteen zien wat de invloed hiervan is op de hoogte van hun premie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.