Huizenmarkt zal stabiliseren

0

Volgens Ger Hukker van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), zal de Nederlandse huizenmarkt wellicht in 2014 stabiliseren. Hij meldde in zijn toelichting op de kwartaalcijfers tevens dat het dit jaar nog wel lastig zal blijven.

Voor 2013 rekent de NVM nog op een gemiddelde prijsdaling van 5 tot 7%. Wanneer de huizenmarkt ergens in 2014 stabiliseert, zal vanaf dan voor een langere periode sprake zijn van stabiele prijzen. Hukker geeft aan dat prijsstijgingen voorlopig niet aan de orde zullen zijn. De topman kan nog geen precies omslagpunt aanwijzen, maar dat de Nederlandse woningmarkt in een omslagfase zit is volgens hem evident.

De NVM benadrukt dat de woningmarkt eerst tot rust moet komen en roept de overheid dan ook op om “geen ondoordachte dingen te doen” en niet te snel maatregelen te nemen. Zodoende krijgt de markt de gelegenheid om op eigen kracht weer in balans te komen.  “De overheid moet nu niet te veel aan allerlei knoppen gaan draaien”, aldus Hukker.


Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.