Generali stopt met gegarandeerde pensioenen

0

Generali gaat stoppen met gegarandeerde pensioenen. Dat zegt algemeen directeur Freek Wansink in een interview met InFinance: “Bij contractverlengingen en nieuwe aanvragen offreren wij geen gegarandeerde pensioenen meer. Als we toch garanties op tafel zouden leggen, stijgen de kosten voor de ondernemer tot een ongewenst niveau. We kunnen er niet omheen: pensioenen worden gewoon rendementsafhankelijk.” 

“Ik zie nu al veel adviseurs anticiperen op toekomstige contractverlengingen. Zij gaan vroegtijdig het gesprek aan, en  hebben zo de tijd om de werkgever te helpen de nieuwe regeling te bespreken met de Ondernemingsraad. Zo voorkomen ze dat de ondernemer bij de contractverlenging geconfronteerd wordt met de hoge kosten van garanties. De adviseurs hebben veel toe te lichten bij de OR en het zal tijd kosten om die OR te begeleiden naar de nieuwe wereld, die het pensioenakkoord heeft ingeleid.”

Het interview met Freek Wansink is te lezen in de nieuwe editie van InFinance, die volgende week verschijnt.  

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.