Geef uw mening: Hypotheek van de buurman

0

Er worden al op grote schaal kleine financieringen onderhands verstrekt zonder tussenkomst van een bank. Ondertussen is bij www.lendingclub.com het uitgeleende vermogen al opgelopen naar 1,7 miljard dollar.

Voor diegenen die geen financiering bij de bank kunnen krijgen is dit principe een uitkomst. En voor de particuliere geldverstrekkers is het rendement beduidend hoger dan op een gemiddelde spaarrekening wordt verkregen. Maar tegenover elk hoog rendement staat een hoog risicoprofiel: krijg je je uitgeleende geld terug?

Uitkomst is het nieuwe idee van het Particuliere Hypotheek Krediet (PHK). De financieringsvorm is dezelfde maar kent twee voordelen:

– Een voor de geldverstrekker: zekerheid. De financiering wordt aangegaan op basis van de executiewaarde met het huis als onderpand. Bijvoorbeeld: een hypotheek van drie ton wordt in tien gelijke delen gesplitst en elke geldverstrekker heeft voor een tiende het huis in onderpand. 

– En een voor de hypotheeknemer: hij betaalt (net als bij een gewone lening op deze financieringswijze) een hoge rente die wel aftrekbaar is.

Nieuwe initiatiefnemer FMC Financial Marketing Consultants start de nieuwe PHK. Online worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht in een geavanceerde website. 

Denkt u dat deze succesvolle nieuwe investeringsmethode (Hypotheek van de buurman) toekomst heeft en zo ja, welke vorm wordt volgens u het meest succesvol?

–       Ja, kredieten

–       Ja, hypotheken

–       Nee, ik denk niet dat deze investeringsmethode succesvol is.

Vul de poll hiernaast in en/of geef uw reactie via info@fmcbv.nl

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.