Financieel planners voor de klas

0

Een flinke groep FFP’ers doet mee aan de ‘Week van het geld’ die vandaag van start is gegaan. Zij geven gastlessen op basisscholen, verspreid door het hele land, om op deze manier kinderen spelenderwijs vertrouwd te maken met de waarde van geld.

Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. “Jong geleerd is oud gedaan”, zegt Rob van den Aker, voorzitter Vereniging FFP. “Het is daarom goed dat je op jonge leeftijd op een speelse manier al de waarde van geld leert zien en af te stemmen op jouw eigen doelen. Educatie is een belangrijke pijler voor financiële zelfredzaamheid. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen”, aldus Van den Aker.

FFP is partner van Wijzer in Geldzaken, de organisatie die de Week van het geld organiseert. Wijzer in Geldzaken publiceerde vandaag ook de uitkomsten van een onderzoek onder ruim duizend kinderen in Nederland uit groep 5 t/m 8 van de basisschool. Daarin staat onder andere dat de helft van de kinderen weleens iets heeft gekocht waar hij/zij later spijt van kreeg. Vrienden en reclame zijn het meest van invloed op het eigen koopgedrag.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.