Drie finalisten voor CFP Financieel Planner van het Jaar

0

De drie finalisten voor de Verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar 2023 zijn bekend. Uit de tien genomineerden heeft de vakjury naar aanleiding van een beoordeling van een klantinventarisatiegesprek drie finalisten gekozen.

De finalisten zijn: Ron Daniëls (Op Heij Verzekeringsgroep – Weert), Tom Oude Avenhuis (Holofin – Almelo) en Jeroen Zuurveld (Financial Decision Coach – Zandvoort).

Voor de verkiezing hadden zich in mei ruim 120 Certified Financial Planners aangemeld. Op basis van een online-kennistoets zijn hier de tien beste deelnemers uit geselecteerd.

Deze tien genomineerden voerden in juni een online-inventarisatiegesprek met een acteur in de rol van klant. Daarbij waren twee assessoren aanwezig. Een vakjury heeft vervolgens de drie finalisten vastgesteld.

Bij de beoordeling door de jury is onder andere gelet op zaken als het creëren van een optimaal gespreksklimaat, ruimte geven aan de klant en het in kaart brengen en prioriteren van wensen en doelstellingen.

Eind september is de derde ronde. Dan werken de drie finalisten op basis van het inventarisatiegesprek in ronde 2 een financieel plan uit en presenteren dat aan de klant. In ronde 4 zijn de collega FFP-leden vervolgens aan de beurt. Zij mogen dan hun stem uitbrengen op één van de finalisten. Het oordeel van de jury en de uitkomst van de ledenstemming wordt daarna samengevoegd, waarbij het jury-oordeel voor 2/3e meeweegt en de ledenstemming voor 1/3e. De bekendmaking van de nieuwe en opvolger van de huidige CFP Financieel Planner van het Jaar, Paulien Koopman, vindt plaats op 9 november 2022.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.