CEHP past toetredingsregeling voor FFP’ers aan

0

Het bestuur van de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners (CEPH) heeft een besluit genomen op grond waarvan FFP-adviseurs de gelegenheid wordt geboden op aangepaste voorwaarden de kwalificatie Erkend Hypothecair Planner te verwerven.

Adviseurs die een door de Stichting Certificering FFP (SCFFP) goedgekeurd examen hebben afgelegd en op grond daarvan het FFP-keurmerk hebben verworven en behouden, worden onder volgende voorwaarden in de gelegenheid gesteld de beschermde titel Erkend Hypothecair Planner te verwerven: 1. Ondertekening van een ervaringsverklaring, inhoudende dat de kandidaat in de praktijk met regelmaat actief betrokken is bij het adviseren en bemiddelen van hypotheken; 2. Het volgen van een specifiek voor deze doelgroep ontwikkelde eendaagse masterclass, inclusief toetselementen.

Leergang Hypothecaire Planning
Joost Melis, voorzitter van de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners, licht het besluit toe. “Ons bereiken in groeiende mate verzoeken van financieel planners onder welke voorwaarden ze de beschermde titel Erkend Hypothecair Planner mogen voeren. Wij hebben een externe deskundige een onderzoek laten doen naar de leerdoelen van zowel de FFP als die van onze eigen Leergang Hypothecaire Planning. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat ten aanzien van het component ‘kennis’ de verschillen voor het onderdeel hypotheken beperkt zijn. Voor het onderdeel vaardigheid zijn de verschillen echter groter.”

Het bestuur van de Stichting heeft daarom besloten dat financieel planners die in de praktijk reeds regelmatig betrokken zijn bij advies en bemiddeling van hypotheken, een beroep kunnen doen op een aangepaste toetreding. Melis: “Het examen FFP wordt voor hen gelijkgesteld met het examen LHP. Wel dienen deze kandidaten een aanvullende, specifiek ten behoeve van deze doelgroep ontwikkelde eendaagse opleiding te volgen om de ontbrekende elementen in kennis aan te scherpen. Na het met succes volgen van deze opleiding, in combinatie met een ervaringsverklaring, komt men er dan voor in aanmerking om de beschermde titel Erkend Hypothecair Planner te mogen voeren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.