Bodem huizenmarkt in zicht

0

Ook directeur Coen Teulings van het CPB kwam met soortgelijke geluiden. Volgens Knot is er een nieuw fundament gelegd voor de huizenmarkt met de beperking van de hypotheekrenteaftrek en het verplicht aflossen van de hypotheekschuld. Alleen heeft hij niet in de gaten dat het cement nog nat is en dat de bestedingskracht van de potentiële kopers nog steeds wordt uitgehold.

“Verkochte bestaande koopwoningen waren in januari 9,6% goedkoper dan in januari 2012. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is de grootste sinds het begin van de prijsindex bestaande koopwoningen in 1995. De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen lagen in januari 2013 op ongeveer hetzelfde niveau als in het voorjaar van 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling ruim 19%”, aldus Het Kadaster. Eerder, november vorig jaar, hebben we aangegeven dat dit kan oplopen tot 24%. Het grootste deel van de daling heeft de markt dus gehad, maar een herstel zal vanwege het nieuwe fundament traag en moeizaam gaan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.