Banken leren kinderen omgaan met geld

0

De Nederlandse banken vinden het belangrijk dat kinderen al op de basisschool leren omgaan met geld. Daarom geven zij dit jaar 3300 financiële gastlessen aan 100.000 kinderen tijdens de Week van het Geld. Volgens directeur Wim Mijs van de Nederlandse Vereniging van Banken voorzien de lessen in een enorme behoefte, maar is één les per jaar niet voldoende: “Het is toch gek dat kinderen op school wel leren lezen en schrijven, maar niet hoe ze met geld moeten omgaan?”

Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. En dat is nodig omdat het aantal huishoudens met problematische schulden in de afgelopen tien jaar is verdriedubbeld. Zolang financiële educatie nog niet is verankerd in het onderwijs nemen banken die taak over door gastlessen te geven tijdens de Week van het Geld.

Op dinsdag 13 november geven CEO’s en andere topbestuurders van 16 banken in koppels een gastles op De Brede school (As-Soeffah, Bijlmerhorst en De Polsstok) in Amsterdam Zuidoost. Daarmee geven ze de aftrap voor 3300 gastlessen die bankmedewerkers gaan verzorgen. Voor het eerst zijn er dit jaar ook gastlessen voor ouders zodat zij worden betrokken bij het onderwerp.

Om de gastles leuk en laagdrempelig te houden hebben de banken het spel Cash Quiz ontwikkeld in samenwerking met het Nibud. Het spel brengt de dialoog op gang over omgaan met geld. Ook krijgen de leerlingen het `Geld Weetjes kwartet’ dat zij thuis met hun ouders kunnen spelen. Daarnaast lanceert de NVB dit jaar ook de app `Help! Ik heb Geld’. De game is een gratis i-Pad applicatie waarmee kinderen op een speelse en spannende manier leren over geld en bankzaken. De game kan zowel klassikaal als individueel gespeeld worden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.