Autoverzekering 16 procent duurder

0

Autoverzekeringen zijn sinds vorig jaar gemiddeld 16 procent duurder geworden. Deze stijging
wordt voor 10 procent veroorzaakt door de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21%. Dat blijkt uit een berekening van Verzekeringssite.nl. Het lijkt erop dat verzekeraars waarbij klanten zelf hun verzekering kunnen afsluiten de premie meer laten stijgen dan verzekeraars die samenwerken met een tussenpersoon. “Diverse autoverzekeraars geven aan dat slechte schaderesultaten de oorzaak zijn voor de premieverhoging,” licht Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe.

 

Autorijden duurder geworden
Niet alleen autoverzekeringen zijn duurder geworden. Ook de brandstofprijzen zijn gestegen. Benzine was volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in januari ruim 3 procent duurder dan een jaar eerder. Ook zijn nieuwe auto’s volgens het CBS gemiddeld bijna 8 procent duurder dan vorig jaar. Een auto kost
sinds 2011 11 procent meer, dit komt onder andere door de hogere benzineprijs, wegenbelasting en autoverzekering. Gemiddeld is de premie van de autoverzekering de afgelopen jaren met 28 procent gestegen.

Grote prijsverschillen autoverzekeringen
“Autobezitters kunnen de hogere kosten terugdringen door over te stappen naar een goedkopere autoverzekering,” aldus Erik Hordijk. Het prijsverschil tussen autoverzekeringen is groot. De duurste autoverzekering is gemiddeld bijna 3 keer zo duur als de goedkoopste. Bovendien is uit eerder onderzoek van
Verzekeringssite.nl gebleken dat een dure autoverzekering niet beter is dan een goedkope. Alle Nederlanders met een auto kunnen samen ruim 1 miljard euro besparen als ze overstappen naar een goedkopere autoverzekering met dezelfde voorwaarden.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.