Anneke Janssen voorzitter RFEA

0

Anneke Janssen volgt Paul van der Ploeg op als voorzitter van het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA). Van der Ploeg is vanaf de oprichting in 2009 voorzitter geweest.

Anneke Janssen vervult de functie van voorzitter op persoonlijke titel naast haar werkzaamheden bij ABN Amro, waar zij zich inzet voor het optimaliseren van de dienstverlening aan scheidende klanten.

De benoeming tot voorzitter van Vereniging RFEA vindt Anneke eervol: “Het is een eer het sterke RFEA-keurmerk te mogen vertegenwoordigen en verder uit te bouwen. In mijn huidige rol bij ABN Amro zie ik hoe ingrijpend een scheiding kan zijn in het leven van consumenten en hoe belangrijk deskundig advies dan is.”

Deskundigheid

“Op dit moment houden steeds meer professionals zich bezig met het adviseren van consumenten tijdens een scheiding”, zegt Janssen. “Vanuit de overheid is hiervoor nog geen bescherming van de consument geregeld bijvoorbeeld door middel van  een deskundigheidsvereiste. De consument moet nu dus zelf heel goed opletten welke adviseur hij of zij kiest. Een RFEA biedt die deskundigheid en borging van het onafhankelijke consumentenbelang. Verder zorgt deze voor rust en de juiste beslissingen tijdens de scheiding en legt een stabiele basis voor het nieuwe financiële leven.”

Van der Ploeg

Scheidend voorzitter Paul van der Ploeg kijkt met voldoening terug op de afgelopen zeven jaar: “Met de inzet van veel mensen is de deskundige echtscheidingsadviseur voor consumenten vindbaar en herkenbaar gemaakt. De kwaliteiten van de RFEA-adviseur worden ook steeds meer herkend bij aanpalende beroepsgroepen als de advocaten en de accountant. De investeringen die we hebben gedaan in het opbouwen van contacten met andere beroepsorganisaties en relevante overheidsorganisaties betalen zich ook steeds meer uit.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.