AFM houdt vinger aan de pols bij Pensioenregister

0

De AFM vindt het van cruciaal belang dat iedere deelnemer overzicht kan krijgen van zijn pensioen. Essentieel daarvoor is het Pensioenregister. De toezichthouder heeft daarom onlangs onderzoek gedaan naar de volledigheid en kwaliteit van de getoonde aanspraken op de site mijnpensioenoverzicht.nl.

Uit het onderzoek blijkt dat niet alle deelnemers hun aanspraken kunnen zien via het Pensioenregister. De oorzaak daarvan ligt niet bij de werking van het register, maar bij het niet aanleveren van gegevens door pensioenuitvoerders. Bovendien bleken niet alle pensioenuitvoerders de aanspraken die deelnemers via het Pensioenregister kunnen inzien binnen één maand na verzending van de UPO´s te verversen. In dit onderzoek heeft de AFM tegelijkertijd een aantal UPO’s onderzocht op begrijpelijkheid en juistheid. Hier is nog wel wat verbetering nodig. In sommige gevallen bleek het UPO bijvoorbeeld te omvangrijk, dus onnodig duur en ontoegankelijk.

Gezien de uitkomsten uit het onderzoek begint de AFM binnenkort een vervolgonderzoek naar de aansluiting van pensioenuitvoerders op het Pensioenregister. De toezichthouder zal zich vooral richten op de volledige zichtbaarheid en juistheid van de (aanlevering van) aanspraken in het Pensioenregister.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.