Aegon laat jongeren spelen met hun pensioen

0

Pensioen is geen populair onderwerp onder jongeren, daarom heeft verzekeraar Aegon het online platform Speeljetoekomst ontwikkeld om jongeren te betrekken bij hun financiële toekomst. In het afgelopen kwartaal hebben ruim 34.000 mensen het platform bezocht. Zes op de tien bezoekers zijn onder de 30 jaar, een op de drie is zelfs onder de twintig. Uit de gemaakte keuzes blijkt dat jongeren niet uit zijn op ruimtereizen of kastelen, maar realistisch dromen van een eigen rijtjeshuis. 

Door te spelen op Speeljetoekomst kunnen Nederlanders ontdekken welke financiële keuzes en levensgebeurtenissen invloed hebben op het pensioen. Op het platform kunnen bezoekers ook al direct actie ondernemen. Zo kunnen ze op interactieve manier proberen welke financiële oplossingen er zijn om hun wensen voor later toch te realiseren. Wie een pensioentekort heeft, kan uitrekenen hoe dat aan te pakken is.

Speeljetoekomst komt voort uit de inspanningen van Aegon om mensen financieel te ontwikkelen en financieel bewust te maken. Het bevat naast een financiële wandeling door het leven, tal van praktische tips en weetjes over pensioen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.