Aegon Bank introduceert Wonen App

0

Aegon Bank introduceert een Wonen app voor de iPhone. De app is een tool voor huizenkopers bij de oriëntatie op een nieuwe woning. De invoer van een postcode vertelt aspirant-huizenkopers alles over de waarde van de woningen en het sociale karakter in de buurt. Waar ook in Nederland. Alle bijzonderheden over gezinssamenstelling, welstandsniveau, autobezit, WOZ-waarde en opleidingsniveau in de buurt van de beoogde koopwoning worden getoond. 

Een aantal cijfers: Amsterdam telt volgens de Wonen App de meeste inwoners met een hogere opleiding (54%). De hoofdstad herbergt tevens de meeste inwoners (43,5%) met een inkomen beneden de 26.000 euro. Nergens zijn er zo veel eenpersoonshuishoudens (56%) en appartementen (73%) als in Amsterdam. Driekwart van de Amsterdammers heeft bovendien geen auto. In Assen daarentegen heeft driekwart van de gezinnen juist wel een auto.

Rotterdam heeft van alle grote steden de meeste huurwoningen (61,4%). In Haarlem zijn de inwoners het meest honkvast. Ruim 43% van de Haarlemmers is sinds 1997 niet verhuisd. Hier wonen ook de mensen met de hoogste inkomens, 22,5% verdient meer dan EUR 70.000.

Van alle grote steden staan in Den Haag de duurste woningen: 1,9% van de woningen kent een WOZ-waarde boven de 756.000 euro. In Blaricum behoort een op de vier woningen tot deze hoogste WOZ-categorie.

Groningen heeft volgens de Wonen App de grootste mobiliteit op de woningmarkt. Sinds 2003 betrok 38,7% van de inwoners van de studentenstad een andere woning. In Leeuwarden hebben de inwoners de kleinste hypotheken, 27% heeft minder dan 100.000 euro geleend voor zijn woning.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.